نارنج یکی از مرکبات پرخاصیت است که از شکوفه تا میوه اش استفاده میشود. بهارنارنج در واقع همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار شکوفا میشود و در فصل پاییز وزمستان به میوه نارنج تبدیل میشود. این گیاه سرشار از عطر، اسانس و خاصیت است و از این رو در ساخت محصولات بهداشتی و آرایشی، ساخت اسانس و عطر، مربا و … مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی جامع خواص این گیاه میپردازیم و شیوه های استفاده از آن را شرح میدهیم.
گیاه شناسی بهارنارنج
بهار نارنج به شکوفه درخت نارنج گفته میشود.
درخت نارنج به صورت بومی در جنوب چین و شمال شرقی هند میروید و بسته به انواعش از ۸ تا ۱۵ متر ارتفاع دارد.
غنچههای درخت نارنج در اواخر زمستان تشکیل میشوند و در اوایل بهار شکوفههای سفید رنگ معطر آن کاملا باز میشوند.
شکوفههای نارنج بسیار معطرند و رایحهای شیرین دارند. طعم آن تلخ است و ممکن است پس طعم صابونی داشته باشد، به همین دلیل اغلب در تهیه دمنوش آن را با عسل میل میکنند.