روغن بنفشه از برگها و گلبرگهای گل بنفشه به دست میآید. گل بنفشه بومی کشورهای فرانسه، ایتالیا، چین و یونان است، اما امروزه به صورت گسترده در نقاط مختلف جهان رشد میکند. این روغن به شیوه حلال به دست می آید. در ادامه شیوه تهیه یک روغن باکیفیت و خواص آن را برای شما بررسی کرده ایم.
گیاه شناسی گل بنفشه
گل بنفشه گیاهی است از تیره بنفشه علفی و کوچک قد و در غالب نواحی ایران و بیشتر در نواحی کوهستانی و مرطوب و کم آفتاب می روید.
گل ها و برگهای این گیاه دارای آلکالوئیدی به نام ویولین همراه با مقداری اسید سالیسیک و مقداری اسانس و مواد داروئی دیگر است.
بنفشه گیاهی چند ساله دارای گلهای بسیار معطر به رنگ بنفش تیره که در بهار ظاهر می شود ریشه آن دونده طویل و برخلاف گل آن بدبو می باشد.
گل بنفشه طبیعتی سرد و تر دارد.
طرزتهیه روغن بنفشه
یک لیوان روغن کنجد را در ظرفی ریخته و آن را از گل بنفشه تا حدی پر کنید، سپس این مخلوط را در یک محل به مدت یک ماه نگه دارید و بعد از یک ماه آن را صاف کنید و روغن را مورد استفاده قرار دهید. برای مرغوبیت هر چه بیشتر روغن گل بنفشه در این روش میتوانید دوباره بعد از صاف کردن یک واحد گل بنفشه در آن بریزید و یک ماه دیگر صبر کنید و صاف نمایید.